PREMIJER ĐURO TOPIĆ
Izabrana nova vlada Posavske županije

kupština Posavske županije izabrala je danas novu županijsku vladu koju predvodi premijer Đuro Topić iz HDZ-a BiH.

Osim Topića članovi nove vlade su Ana Andrić (ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa), Damir Živković (ministar zdravstva, rada i socijalne politike), Marijan Kopić (ministar branitelja), Mato Brkić (ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Nada Ćulap (ministrica financija), Dragutin Živković (ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja), Željko Nedić (ministarstvo unutarnjih poslova), Pero Radić (ministarstvo pravosuđa i uprave) i Anes Osmanović (ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša). Andrić, Živković, Kopić, Brkić i Ćulap bili su ministri i u dosadašnjoj vladi, kojoj je također na čelu bio premijer iz HDZ-a, Marijan Klaić.

Nakon imenovanja predsjednik vlade i novi ministri položili su i potpisali svečanu prisegu.

"Sve mjere se temelje na našem izbornom programu i vjerujem da ćemo našim radom promijeniti određene trendove i ubrzati procese kako bi doprinijeli da ovaj prostor bude perspektivan i u kojem će ljudi vidjeti svoju budućnost. Program Vlade će se u konačnici osjetiti na terenu već ove godine", kazao je premijer Topić u nastupnom obraćanju.

Na današnjem zasjedanju Skupštine Posavske županije za izaslanike u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su Ilija Ilić (HDZ BiH) iz hrvatskog i Senad Ahmetović (SBB) iz bošnjačkog naroda. Ukupno je bilo predloženo pet lista zastupnika iz reda bošnjačkog i dvije iz reda hrvatskog naroda.

Natpolovičnu većinu u Skupštini Posavske županije ima koalicija okupljena oko HDZ-a BiH. Osim ove koalicije, u novoj županijskoj vladi s jednim ministrom participira i SDA.

Autor:
Prvi.tv