VRIJEDNOST MOMČADI Foto: Pixsell
Igrači Dinama nakon pobjede nad Benficom 50 posto skuplji
Dinamo je i nakon jako dobrog niza u pretkolima Lige prvaka te sjajnih rezultata u skupini Europe lige, pa čak i poslije prolaska Viktorije Plzenj u prvoj nokaut-rundi EL-a, prema referentnom portalu Transfermarkt vrijedio samo 49 milijuna eura.

Slavljem nad europskim i svjetskim gigantom Dinamo je spektakularno trijumfirao i na financijskom planu. Samo jedna pobjeda učinila je momčad upola vrjednijom.

Nakon pobjede nad Benficom vrijednost njegove momčadi je prema Transfermarktu porasla za 23 milijuna eura i sada se procjenjuje na 72,40 milijuna eura. S obzirom na to da je prije te utakmice Dinamova ekipa vrijedila 49 milijuna eura, radi se o povećanju vrijednosti za gotovo 50 posto, nakon samo jedne pobjede. 

Zanimljiva je usporedba vrijednosti Dinamove momčadi s onom klubova iz gornjeg dijela HNL-a. 

Rijeka, drugoplasirana momčad hrvatskog prvenstva, vrijedi 25,30 milijuna eura. Osijek je na trećem mjestu domaćeg prvenstva, a ekipa mu je procijenjena na 15,65 milijuna eura.

Lokomotiva, Dinamova podružnica, drži četvrtu poziciju u HNL-u, a momčad joj vrijedi 12,30 milijuna eura. Gorica, najveće iznenađenje HNL-a, prema Transfermarktu ima ekipu koja teži 8,60 milijuna eura. Hajduk je na šestom mjestu prvenstva, ali treći u Hrvatskoj po vrijednosti momčadi, 24,60 milijuna eura. 

Dakle, momčad Dinama vrijedi više nego Rijekina, Hajdukova i Osijekova zajedno, piše Index.hr.

Autor:
Prvi.tv